VPN سازمانی چیست؟ | نقش وی‌پی‌ان سازمانی در امنیت اطلاعات سازمان‌ها

وی‌پی‌ان سازمانی با ایجاد تونل رمزنگاری‌شده، امنیت ارتباطات داخلی و خارجی را تضمین می‌کند. با سرویس نورونتا از ژرف‌نگر، شبکه‌ای پایدار، سریع و ایمن داشته باشید.

VPN سازمانی چیست؟ | نقش وی‌پی‌ان سازمانی در امنیت اطلاعات سازمان‌ها

VPN سازمانی جزو یکی از ابزارها برای محافظت از اطلاعات و داده‌ها به کار می‌رود. در این روش با ایجاد یک تونل رمزنگاری شده، ارتباط‌های سازمان شما را در برابر حملات ایمن می‌کند. در ادامه به بررسی دقیق‌تر این روش، انواع سرویس‌ها و پیشنهادات ژرف‌نگر در این خصوص می‌پردازیم.

تعریف VPN سازمانی

VPN سازمانی یک شبکه اختصاصی و امن است که برای سازمان‌ها طراحی شده تا ارتباط‌های داخلی و خارجی را با سطح بالایی از امنیت انجام دهند و نگران هیچ حمله‌ای به شبکه خود نباشند. وی‌پی‌ان سازمانی، اطلاعاتی که در حال تبادل هستند را به صورت کدگذاری منتقل می‌کند، طوری که حتی وقتی شنود می‌شوید، دسترسی به این محتواها غیرممکن می‌شود. این روش برای شرکت‌هایی که تیم‌های دورکار دارند یا نیاز به ارتباطات بین‌المللی هستند، ضروری است.

برخلاف وی‌پی‌ان‌های شخصی که برای حفظ امنیت شخصی شما طراحی می‌شوند، VPN سازمانی این حفظ امنیت را در مقیاس بزرگ‌تر، و با قابلیت‌های پیشرفته‌تری ارائه می‌دهد.

کاربردهای اصلی وی‌پی‌ان سازمانی در ادارات

VPN سازمانی با ایجاد کردن یک بستر امن برای انتقال دادن داده‌ها، به شما کمک می‌کند تا عملیات خود را به شکل بهتری مدیریت کنید. در ادامه بعضی از کاربردهای اصلی وی‌پی‌ان سازمانی در ادارات را بررسی می‌کنیم.

حفاظت از داده ها زمان انتقال

VPN سازمانی به شما این اطمینان خاطر را می‌دهد که داده‌هایتان زمان انتقال کاملا در امنیت باشند و خطری شما را تهدید نکند. این وی‌پی‌ان با رمرگذاری پیشرفته، از اطلاعات حساس شما در برابر نفوذگران، شنود داده و حمله‌های سایبری محافظت می‌کند.

دسترسی امن و راحت با استفاده از VPN سازمانی

دسترسی از راه دور به منابع سازمانی

بخاطر اینکه فرهنگ دورکاری بیشتر شده و گاهی کارکنان نیاز داردند تا به منابع سازمانی دسترسی داشته باشند زمانی که خارج از دفتر هستند، وی‌پی‌ان سازمانی این مشکل شما را حل می‌کند. کارکنان می‌توانند با استفاده از وی‌پی‌ان سازمانی، به صورت ایمن به شبکه داخلی سازمان وصل شوند و به فایل‌ها، نرم‌افزارها و سیستم‌های مدیریتی دسترسی داشته باشند. شما با استفاده از این قابلیت می‌توانید علاوه‌بر اینکه بهره‌وری بیشتری داشته باشید، نیاز به حضور کارکنان را هم در محل کار کمتر کنید.

مزایای استفاده از VPN سازمانی

VPN سازمانی مزایای زیادی برای زیرساخت‌های شبکه سازمان شما ایجاد می‌کند. یکی از ویژگی‌های مهم آن که قبل‌تر راجب آن بحث کردیم، ایجاد تونل‌های ارتباطی رمزنگاری شده برای انتقال داده‌ها است، که دستکاری اطلاعات را به حداقل می‌رساند و حریم خصوصی داده‌ها را حفظ می‌کند.

مورد دیگری که می‌توانیم به آن اشاره کنیم، یکپارچه‌سازی شبکه‌های پراکنده جغرافیایی است. سازمان‌هایی که چندین دفتر در نقاط مختلف دارند، می‌توانند با این روش ارتباطی امن و پایدار بین شعبه‌های دیگر خود برقرار کنند، با این کار می‌توانید هزینه‌های خطوط اختصاصی خود را کم کنید.

وی‌پی‌ان سازمانی به مدیریت هوشمند پهنای باند شبکه شما هم کمک می‌کند. روش کار به این صورت است که، با بهینه‌سازی مسیرهای ارتباطی و کاهش تراکم‌ها در شبکه، عملکردی سریع‌تر و پایدارتر برای کاربران شما فراهم می‌کند. این ویژگی مخصوص سازمان‌هایی است که با حجم بالایی از انتقال داده‌ها سروکار دارند.

انواع سرویس وی‌پی‌ان سازمانی

VPN سازمانی طوری طراحی شده که امنیت و دسترسی راحت به منابع شبکه را برای سازمان‌ها فراهم کند. این سرویس‌ها به طور کلی به دو دسته تقسیم می‌شوند، که در ادامه بیشتر در مورد آن‌ها صحبت خواهیم کرد، و ویژگی هر کدام را جداگانه بررسی می‌کنیم.

دسترسی از راه دور (Remote Access VPN)

برقراری ارتباط با سیستم‌های مختلف با استفاده از VPN سازمانی

وی‌پی‌ان دسترسی از راه دور، این امکان را به کارمندان می‌دهد تا در هر مکانی به منابع داخلی سازمان متصل شوند، که این روش بیشتر مخصوص افراد دور کار است.

در این مدل کاربر با استفاده از نرم‌افزار وی‌پی‌ان سرویس گیرنده، یک تونل ایمن ایجاد می‌کند که همه‌ی ترافیک اینترنتی او را رمزگذاری کرده و از طریق آن به شبکه داخلی وصل می‌شود. این کار باعث می‌شود تا کاربر حتی زمانی که از شبکه‌های عمومی مثل وای‌فای‌های عمومی استفاده می‌کند، اطلاعاتش در برابر حملات و تهدیدهای سایبری محفوظ بماند.

سایت به سایت (Site-to-Site VPN)

وی‌پی‌ان سایت به سایت برای اتصال امن دو یا چند شبکه محلی (LAN) به هم دیگر استفاده می‌شود. این نوع وی‌پی‌ان مخصوص افردی است که دو یا چند سازمان در نقاط مختلف جغرافیایی دارند. در این مدل، ارتباط به شکل خودکار توسط روترهای شبکه و دستگاه‌های امن موجود در هر سایت انجام می‌شود، و نیازی به دخالت دستی نیست. وی‌پی‌ان سایت به سایت معمولا با پروتکل‌های امنیتی IPsec یا MPLS پیاده‌سازی می‌شود که ارتباط‌ها را رمزگذاری می‌کند تا از نفوذهای بیگانه جلوگیری شود.

انتخاب بین این دو مدل بستگی به نیازهای سازمان شما دارد. اگر سازمان شما به دنبال یک ارتباط امن بین کارمندان دورکار یا افرادی است که به طور موقت نیاز به دسترسی اطلاعات شبکه دارند، وی‌پی‌ان دسترسی از راه دور انتخاب خوبی برای شماست. اما اگر هدف شما اتصال امن بین دفاتر مختلفان است، لازم است که از وی‌پی‌ان سایت به سایت استفاده کنید.

رمزگذاری داده‌ها با استفاده از VPN سازمانی برای جلوگیری از نفوذها

تفاوت سرویس vpn سازمانی با وی پی ان شخصی

این وی‌پی‌ان‌ها هر دو ابزارهایی برای حفظ امنیت در زمان استفاده از اینترنت هستند. اما از نظر کاربرد، ساختار و ویژگی‌های امنیتی تفاوت‌های زیادی با هم دارند.

وی‌پی‌ان‌های سازمانی قابلیت مقیاس‌پذیری بالایی دارند و می‌توانند حجم زیادی از داده‌ها را بین دفترها و شعبه‌های مختلف یک سازمان منتقل کنند. مدیران شبکه می‌توانند دسترسی‌ها را کنترل کنند و امنیت شبکه را با توجه به نیاز سازمان قوی‌تر کنند. علاوه‌بر آن VPN سازمانی قابلیت پشتیبانی از انواع مختلفی از اتصالات را دارد.

در مقابل آن، وی‌پی‌ان شخصی بیشتر برای استفاده افراد زمان استفاده از اینترنت طراحی شده تا حریم خصوصی  کاربر در برابر تحدیدهای آنلاین حفظ شود. وی‌پی‌ان شخصی به شما این امکان را می‌دهد که تمام ترافیک اینترنتی‌تان را از طریق یک سرور امن و رمزگذاری شده عبور دهید، که باعث می‌شود تا آدرس آی‌پی شما مخفی بماند و هیچکس متوجه نشود که شما از کجا به اینترنت متصل شده‌اید. در وی‌پی‌ان شخصی، کنترل و مدیریت، کاملا دست خودتان است این یعنی می‌توانید به راحتی به سرورهای مختلف در کشورهای دیگر متصل شوید، که کمک می‌کند تا بتوانید از فیلترینگ عبور کنید یا به محتوای محدود شده در مناطق جغرافیایی خاص دسترسی داشته باشید.

 از نظر امنیت هم، VPN سازمانی امنیت بالاتری دارد، چون این سرویس‌ها از فناوی‌هایی مثل احراز هویت چندعاملی، فایروال‌های پیشرفته و سیستم مانیتورینگ استفاده می‌کنند. علاوه‌بر آن محدودیت‌ها و مجوزهای دسترسی به منابع مختلف دقیق تنظیم می‌شود تا فقط کاربرهای مجاز به اطلاعات دسترسی داشته باشند.

نورونتا VPN سازمانی برای شبکه های اختصاصی

استفاده از VPN شخصی در مقابل VPN سازمانی برای شناسایی نشدن موقعیت

نورونتا یکی از خدمات پیشرفته VPN سازمانی ارائه شده توسط شرکت ژرف‌نگر است که به شما برای داشتن یک شبکه امن اختصاصی کمک می‌کند. یکی از ویژگی‌های استفاده از سرویس نورونتا در برابر پهنای باند فیبر نوری، سرعت بالاتر و عملکرد بهیته‌تر آن است. پهنای باند فیبر نوری معمولا زمان مواجهه با ترافیک سنگین، دچار افت سرعت می‌شود، اما نورونتا یک تجربه‌ی سریع و پایدار را برای شما ایجاد می‌کند. شرکت ژرف‌نگر با طراحی نورونتا به‌عنوان یک راهکار اختصاصی، شما را قادر می‌سازد تا با خیالی راحت بر اهداف و عملیات اصلی خود تمرکز کنید.

جمع بندی

انتخاب VPN سازمانی مناسب برای سازمان‌ها بستگی به نیاز‌های خاص آن‌ها دارد. با انتخاب درست و با دقت می‌توانید امنیت اطلاعات خود را تقویت کنید، و سرعت کارایی شبکه‌تان را افزایش دهید. شما می‌توانید با استفاده از سرویس‌هایی همچون نورونتا به خصوص در قالب شبکه امن سازمانی، مزایای زیادی را به همراه داشته باشید. شرکت ژرف‌نگر در این مسیر بهترین پیشنهادها را به شما ارائه می‌دهد که شبکه‌ای پایدار و سریع‌تر داشته باشید. شما می‌توانید با استفاده از VPN سازمانی  شرکت ژرف‌نگر، به راحتی امنیت داده‌هایتان را ارتقا دهید.

مقالات اخیر