مقالات آموزشی

اینترانت سازمانی چیست و چگونه آن را دریافت کنیم؟

امروزه امنیت اطلاعات از هر زمانی دیگری اهمیت بیشتری پیدا کرده و هر روزه ما اخبار های متفاوتی از هک اطلاعات و یا درز اطلاعات یک سازمان می شنویم. به همین دلیل داشتن یک شبکه‌ جدا از اینترنت جزو الزامات هر سازمان بزرگ که اطلاعات حساس دارد باید قرار بگیرد. شبکه اینترانت تمام ویژگی‌های یک شبکه اینترنت را دارد با این تفاوت که برای ارسال اطلاعات، شما به شبکه نا امن اینترنت متصل نمی شوید و شبکه شما کاملا جدا از بستر اینترنت است.

از کاربرد اینترانت می‌توانیم به بستر کاملا غیر اشتراکی آن اشاره کنیم که تنها اشخاصی می‌توانند از این شبکه استفاده کنند که از قبل دسترسی استفاده از این سرویس را داشته باشند. کلمه‌ی پیشوند intra به معنای داخلی است و این بدین معنی است که برای ارتباطات داخلی طراحی شده ‌است.

در واقع اینترانت یک نسخه‌ی کوچک از اینترنت با قابلیت‌های مشابه است اما تفاوت آن این است که تنها در داخل سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ قابل استفاده است به دلیل هزینه‌های نگهداری بالایی که دارد. امکان اجرا شبکه اینترانت در هر موقعیت جغرافیایی ممکن است و خوبی این شبکه هم به همین مورد است. اینترانت مانند اینترنت، از فناوری شبکه‌ای از جمله پروتکل TCP/IP استفاده می‌کند.

چه سازمان‌هایی ملزم به استفاده از اینترانت سازمانی هستند؟

کاربرد اینترانت بسیار زیاد است اما قبل از اینکه به فکر نحوه تهیه شبکه اینترانت برای سازمان خود باشیم اول باید ظرفیت و اهداف سازمان را مشخص کنیم و اگر سازمانی با تعداد نیرو کمتر از 10 نفر داریم و یا بیشتر از دو الی سه شعبه نداریم راه اندازی اینترانت مقرون به صرفه و منطقی به نظر نمی رسد و برای راه اندازی اینترانت حداقل به 4 الی 5 شعبه نیاز داریم.

سازمان هایی که ملزم به استفاده از شبکه اینترانت سازمانی هستند عبارتند از: ارگان‌های بزرگ، بانک ها، سازمان بورس و مجموعه هایی که اطلاعات حساس دارند و نیازمند این موضوع هستند که روزانه این اطلاعات حساس را بین شعب خود در بستری امن جابجا کنند.

اینترانت سازمانی شرکت امید ژرف نگر

شرکت امید ژرف نگر در رقابتی فشرده با شرکت‌های آمریکایی و اروپایی موفق به دریافت تائیدیه برای راه اندازی شبکه دسترسی دیتا، طی مناقصه برگزار شده از طرف شرکت مخابرات ایران در کل کشور شده است. با توجه به امنیت، کیفیت، پهنای باند اختصاصی و متقارن ارائه شده به مشتریان و نگهداری منحصر به ‌فرد بر بستر شبکه Tellabs توسط تیم حرفه ای این شرکت باعث شد که نیازمندی به توسعه این شبکه توسط مشتریان شرکت مخابرات ایران روز به روز افزایش یافته و تا سال 1395 یک شبکه سراسری در اکثر مراکز مخابراتی با قریب 30 هزار کاربر از جمله شبکه مالی و اعتباری (بانکی)، امنیتی، وزارتی، خدماتی و … بهره برداری گردد.

تاریخچه شرکت امید ژرف نگر

شرکت اميد ژرف ‌نگر از سال ۱۳۷۸ با هدف طراحی و اجرای شبکه‌های اختصاصی و غیراشتراکی تاسیس شد. در سال 1395 شرکت امید ژرف نگر همکاری خود را با شرکت مخابرات ایران آغاز کرده که نتیجه این همکاری تولید محصولی امن با نام نورونتا شد که در حال حاضر تمامی مشتریان شرکتی و دولتی مخابرات ایران از شبکه اختصاصی و غیر اشتراکی شرکت امید ژرف ‌نگر با نام سرویس «نورونتا» سرویس می‌گیرند. شرکت امید ژرف ‌نگر پیش از آغاز همکاری خود با مخابرات ایران، شبکه‌ای را در سازمان پژوهش‌های علمی صنعتی به نام شبکه علمی کشور پیاده‌سازی کرد و این شرکت توانست یک شبکه علمی اولیه بین ۴۰۰ دانشگاه و مرکز پژوهشی کشور ایجاد کند.

بعد از پیاده‌سازی این پروژه مدیران امید ژرف ‌نگر به این نتیجه رسیدند که این شبکه می‌تواند برای مخابرات کشور هم کارساز باشد و به همین منظور ژرف‌ نگر توانست با برنده شدن در مناقصات مخابرات پروژه مخابرات را شروع کند. در آخر اولین شبکه اختصاصی و غیراشتراکی مخابرات ایران که بر بستر شبکه عمومی اینترنت نبود از سوی ژرف‌ نگر راه‌اندازی شد. پس از تولید محصول نورونتا این شبکه با استقبال زیاد از سوی بانک‌های کشور قرار گرفت. دلیل این استقبال به خاطر شبکه قدیمی بود که تا حد زیادی بانک‌های کشور بر بستر آن بودند (شبکه‌های ماهواره‌ای و VSAT). این شبکه به دلیل آنکه وابسته به شرایط آب و هوایی بود و امنیت لازم را نداشت پس از تولید محصول نورونتا توسط بانک‌ها کنار گذاشته شد.

ویژگی‌های شبکه اینترانت سازمانی نورونتا

شبکه نورونتا دارای 4 ویژگی اصلی است که به شرح ذیل می‌باشد:

اختصاصی و امن

این شـبـکـه منفک از هر بستر عمومی (از جمله اینترنت) و مبتنی بـر تجهیزات و لینک‌های مستقل و اختصاصی در بیش از 1700 سایت مخابراتی کشور است؛ که خدمات این شبکه را مصون از تبعات ناشی از کنترل ترافیک خدمات عمومی و حملات سایبری کاربران ناشناس می‌سازد. کنترل دسترسی افـراد و درگـاه‌های تجهیزات، حـراسـت فیزیکی از عناصر و فـیـبـرهـای نـوری شـبـکـه، پیشگیری و مقابله با نفوذ ناخواسته و حملات سد‌کننده، عـدم استفاده از هـرگـونه شبکه بـی‌سیم و تحلیل رفتار مجاز، از اقدمات مهم امنیت شبکه نورونتا می‌باشد.

تخصیص منابع غیر اشتراکی

 به کـارگـیــری فــنــاوری تــونــل‌هــای MPLS-TE بــا تــرانــک‌هــای SDH بین استانی در هسته اخـتـصـاصـی نـورونـتـا و تـوزیـع آنها در مدارهای EoTDM در داخـل هر استان، امـکـان تخصیص پهنای باند به هر مشتری را به طـور انحصاری در شبکه نورونتا محقق نموده است. گـرچـه این امر بـه مـصـرف چـنـد بـرابـری مـنـابـع شبکه مـنـجـر مـی‌شود اما در ارتـبـاطات زیـرسـاخـتـی شبکه‌هایی با داده های مـهـم و حـیـاتی، امری ضروری محسوب میگردد. از امکانات دیـگـر تخصیص منابع و افزایش ضریب دسترسی میتوان به انواع HA و افزونگی اشاره نمود.

مرکز عملیات یکپارچه

 شبکه نورونتا دارای یک مرکز عملیات شبکه یکپارچه کشوری جهت مدیریت و کنترل خدمات انتها بـه انتهای مشتریان سازمانی خـود می‌باشد که هسته اصلی پایش و مدیریت هوشمند تجهیزات و خدمات نورونتاست. این مرکز اختصاصی که بطور 7 × 24 فعال است مجهز به مرکز تماس (FO)، گروه نگهداری میدانی (FM)، متخصصین آنالیز و مدیریت شبکه (BO) و یک گروه مجرب IT می‌باشد. ابـزارهـای پیشرفته مدیریت شـبـكـه INM توسط پـروتکل های امـن و اختصاصی، شبکه را کنترل می‌کنند.

SLA انتها به انتها

از آنجا که بستر شبکه گسترده نورونتای مخابرات ایران، مبتنی بر عناصر کاملا مستقل شبکه و تحت مدیریتی یکپارچه می‌باشد، و در آن توانایی تخصیص و تضمین پـهـنـای بانـد انتها به انتهای خدمات میسر گردیـده، شرکت مـخـابـرات ایـران با توسعه پنل اختصاصی سامانه‌های پـایـش و تیکتینگ مشتریان و تـعـریـف فـرآیـنـدهای لازم بـرای تأمین خـدمـات SLA مبتنی بـر مـواد مـصـوب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، موفق و مفتخر به ارائه SLA انتها به انتهای کـشـور در تضمین سطوح کیفی خدمات شده است.

انواع سطح SLA نورونتا

یکی از بزرگترین کاربرد اینترانت، ارائه SLA یا همان توافق‌نامه سطح خدمات از سوی شرکت‌‌های ارائه دهنده سرویس به مشتریان خود است. محصول نورونتا در جهت ایجاد آسودگی خاطر برای مشتریان خود در سه سطح ارائه SLA می‌نماید. به این صورت که کمترین سرویسی که از سوی مشترکین تهیه شود شامل SLA نقره می‌شود.

توافق‌نامه سطح خدمات یا همان SLA این آسودگی خاطر را به مشتریان می‌دهد که در صورت بروز هر گونه خرابی و قطعی در سرویس، مسئولیت آن با شرکت ارائه دهنده سرویس باشد و به ازای هر ساعت قطعی در سرویس یک مبلغ مشخصی شرکت ارائه دهنده به مشتری خود پرداخت کند.

معماری شبکه نورونتا

لایه دسترسی و تجمیع این شبکه در محدوده استان‌ها، مبتنی بر یک بستر امن TDM است کـه علاوه بر پـورت‌های Sync و Channelized، با استفاده از تکنیک Ethernet Concatenation امـکـان حمایت از Ethernet over TDM را نـیـز در دسترس مشتریان با مدیای فیبرنوری و یا بوسیله مـودم روتـر‌های خـود فراهـم آورده است. 

Neuronta network architecture

با توجه به خصیصه‌های امـنـیـت و حفظ کیفیت خـدمات در مـدارات اخـتـصاصـی TDM بـرای تـوسـعـه خـدمات Connectionless بر بستر نورونتا، در طـراحی و اجـرای هـسـتـه این شـبـکه از فن‌آوری MPLS-TE با ظرفیت‌های بـسـیـار بالا استفاده شده است. استراتژی اصـلی در معماری شـبـکـه نـورونـتـا، ایجاد سرویس‌های منعطف L2/L3 در هسته IP/MPLS شبکه و اتصال امن و با کیفیت TDM مشتریان به آن سرویس‌ها می‌باشد.

پوشش شبکه نورونتا و ساختار این شبکه

پوشش 1700 مـرکـز دیـتـای مـخـابـراتـی واقـع در 900 شهر و 31 استان کشور

Neuronta network structure

پـشـتـیـبـانـی از طـیـف گسـترده واسطهای استاندارد TDM مــــثــــل STM-4 ، STM-1 ، G.703 / G.704 ، V.35 Serialو نیز انواع اترنت پورت و POSخــدمــات اتــصــال پــهــنــای بـاند در لایـه فــیــزیــکی TDM (Circuit Service)، لایـــــــــه 2 (VPWS/VPLS) و لایــــــــه 3 (MPLS VPN) بر بستر زوج سیم و فیبر نوری سیستم مدیریت انـتـهـا بـه انـتـهـای Coriant INM و مـرکز مدیریت امـن با اتـصـال مـحـلی و ایـزولـه به المانهای شبکه.

نحوه دریافت اینترانت نورونتا

سرویس نورونتا در تمامی استان‌های ایران نمایندگان فعال دارد که شما می‌توانید با مراجعه به صفحه تماس با ما این اطلاعات را دریافت کنید. همچنین برای دریافت اینترانت نورونتا و راه اندازی اینترانت مجموعه خود در استان تهران می‌توانید با تیم فروش مجموعه ژرف نگر به شماره 45667000-021 تماس گرفته و مشاوره رایگان دریافت کنید.

نمایش بیشتر

مدیر سایت

علاقه خاصی به دنیا فناوری اطلاعات و شبکه دارم. دوست دارم همیشه بیاموزم. همواره تلاش می کنم با تولید محتوا در این زمینه، آموخته خود را بازنشر کنم.

یک نظر

  1. خیلی خیلی ممنونم ازتون واقعا فوق العاده بود و توضیحات بابت اینترانت سازمانی واقعا بی نظیر بود. منتظر مقاله های بعدی شما هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا