مقالات آموزشی

سرویس MPLS چیست و چگونه آن را دریافت کنیم؟

فهرست مطالب این مقاله
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    سرویس MPLS تکنیکی برای افزایش سرعت اتصالات شبکه است که اولین بار در دهه 1990 توسعه یافت. اینترنت عمومی با ارسال بسته ها از یک روتر به روتر بعدی تا زمانی که بسته ها به مقصد برسند، کار می کند. از طرف دیگر MLPS بسته ها را در مسیرهای از پیش تعیین شده ارسال می کند.

    MPLS در لایه OSI 2.5، زیر لایه شبکه (لایه 3) و بالای لایه پیوند داده (لایه 2) در نظر گرفته می شود.

    شبکه  MPLS در لایه 2.5 قرار دارد، به این معنی که بین لایه 2 (پیوند داده) و لایه 3 (شبکه) از سلسله مراتب هفت لایه OSI قرار می گیرد. لایه 2 یا لایه پیوند داده، بسته های IP را روی شبکه های محلی ساده یا شبکه های WAN نقطه به نقطه حمل می کند. لایه 3 یا لایه شبکه از آدرس دهی و مسیریابی در سطح اینترنت با استفاده از پروتکل های IP استفاده می کند. MPLS در بین این دو لایه قرار دارد و دارای ویژگی های اضافی برای انتقال داده در سراسر شبکه است.

    نحوه مسیریابی در سرویس MPLS

    هر چیزی که از طریق اینترنت از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر ارسال می شود، به جای ارسال یکباره به قطعات کوچکتر به نام بسته تقسیم می شود. به عنوان مثال صفحه‌ای که الان مشاهده می کنید، مجموعه ای از بسته ها است که به رایانه یا دستگاه شما ارسال شده است که دستگاه شما مجدداً این بسته‌هارو جمع آوری کرده و نمایش می‌دهد. هر بسته دارای یک هدر پیوست است که حاوی اطلاعاتی در مورد اینکه بسته از کجا آمده و به کجا می رود. این اطلاعات شامل آدرس IP مقصد آن (مانند آدرس روی یک قطعه نامه) می باشد.

    برای اینکه یک بسته به مقصد مورد نظر خود برسد، روترها باید آن را از یک شبکه به شبکه دیگر ارسال کنند تا در نهایت به شبکه ای که حاوی آدرس IP مقصد است برسد. سپس آن شبکه بسته را به دستگاه مربوطه ارسال می کند.

    How to route without MPLS service

    قبل از اینکه روترها بتوانند یک بسته را به آدرس IP نهایی ارسال کنند، ابتدا باید تعیین کنند که بسته به کجا باید برود. روترها این کار را با ارجاع و حفظ یک جدول مسیریابی انجام می دهند که به آنها می گوید چگونه هر بسته را ارسال کنند. هر روتر هدرهای بسته را بررسی می کند، با جدول مسیریابی داخلی خود مشورت می کند و بسته را به شبکه بعدی ارسال می کند. یک روتر در شبکه بعدی همان فرآیند را طی می کند و این فرآیند تا زمانی که بسته به مقصد برسد تکرار می شود.

    این رویکرد مسیریابی برای اکثر اهداف به خوبی کار می کند. اکثر بسته‌ها در اینترنت با استفاده از آدرس های IP و جداول مسیریابی اجرا می شود. با این حال، برخی از کاربران یا سازمان‌ها می‌خواهند داده‌ هایشان به شکل سریع‌ تری در مسیرهایی که مستقیماً می‌توانند کنترل کنند، حرکت کند.

    مسیریابی با MPLS چگونه انجام می شود؟

    در مسیریابی اینترنت معمولی، هر روتر جداگانه به طور مستقل تصمیم می گیرد جدول مسیریابی داخلی  خود را چگونه تنظیم کند. حتی اگر دو بسته از یک مکان آمده باشند و به یک مقصد بروند، روتر پس از عبور اولین بسته، جدول مسیریابی خود را به روز می‌کند، ممکن است بسته دوم مسیر متفاوتی را طی کند. با این حال، با MPLS، بسته ها هر بار مسیر یکسانی را طی می کنند.

    در شبکه ای که از MPLS استفاده می کند، هر بسته در کلاسی به نام  FEC (Forwarding Equivalence Class) اختصاص داده می شود. مسیرهای شبکه ای که بسته ها می توانند طی کنند، LSP یا Label-Switched Paths نامیده می شوند. کلاس یک بسته (FEC) تعیین می کند که بسته به کدام مسیر (LSP) اختصاص داده شود. بسته هایی با FEC یکسان از LSP یکسان پیروی می کنند.

    How to route with MPLS service

    هر بسته دارای یک یا چند برچسب متصل است و همه برچسب ها در یک هدر MPLS قرار دارند که در بالای همه سرصفحه های دیگر متصل به یک بسته، اضافه می شود. FECها در برچسب های هر بسته فهرست شده اند. روترها هدرهای بسته‌های دیگر را بررسی نمی کنند، آنها اساساً می توانند هدر IP را نادیده بگیرند. در عوض، برچسب بسته را بررسی می کنند و بسته را به LSP هدایت می کنند.

    از آنجا که روترهای پشتیبانی کننده MPLS فقط باید برچسب های MPLS متصل به یک بسته مشخص را ببینند، MPLS می تواند تقریباً با هر پروتکلی کار کند (از این رو نام “multiprotocol” نامیده می شود). فرقی نمی‌کند بقیه بسته چگونه قالب‌بندی شود، تا زمانی که روتر بتواند برچسب‌های MPLS را در جلوی بسته بخواند.

    نحوه دریافت سرویس MPLS

    قبل از پرداختن به جزئیات این سرویس و بررسی مزایا و معایب آن در ایران اگر قصد دریافت سرویس MPLS را دارید می توانید از طریق شرکت های تکوین اندیشه، ایرانسل، شرکت مخابرات ایران و شاتل این سرویس را دریافت کنید.  

    آیا شبکه MPLS یک شبکه خصوصی است؟

    MPLS می تواند یک شبکه خصوصی باشد در صورتی که سازمان، زمان استفاده از این سرویس از مسیرهای خاصی استفاده کند. با این حال، MPLS ترافیک را رمزگذاری نمی کند و اگر بسته ها در طول مسیر رهگیری شوند، می توان آنها را خواند.

    اجزا شبکه MPLS

    هنگامی که یک کاربر نهایی ترافیک را به شبکه MPLS ارسال می کند، یک برچسب MPLS توسط یک روتر MPLS ورودی که در لبه شبکه قرار دارد اضافه می شود. برچسب MPLS از چهار بخش زیر تشکیل شده است:

    Label

    برچسب یا Label، تمام اطلاعات روترهای MPLS را در خود نگه می دارد تا مشخص کند بسته کجا باید ارسال شود و مقصد ارسال بسته ها کجا است.

    Experimental

    بیت‌های Experimental جهت ضمانت خدمات QoS و کیفیت آن مورد استفاده قرار می‌گیرد تا اولویت بسته‌های ارسالی را در لیبل آنها مشخص کند.

    Bottom Of Stack

    قسمت Bottom-of-Stack به روترهای MPLS می گوید حجم ترافیک شبکه چه مقدار است تا بدین ترتیب روتر زمان عبور آخرین بسته را در جریان باشد و دیگر منتظر دریافت بسته جدیدی نباشد.

    Time To Live

    این نشان می‌دهد که بسته قبل از دور انداخته شدن، چند جهش می‌تواند ایجاد کند.

    چه زمانی از MPLS استفاده می شود؟

    MPLS را می توان زمانی استفاده کرد که سرعت انتقال اطلاعات و همچنین امنیت اطلاعات برای ما بسیار مهم باشد. MPLS همچنین می تواند برای راه اندازی شبکه های گسترده (WAN) استفاده شود. با این حال، شبکه های WAN ساخته شده بر روی MPLS پرهزینه و دشوار است.

    آیا MPLS در جهان از بین رفته است؟

    بسیاری از متخصصان شبکه MPLS و SD-WAN را به عنوان یک رقیب جدی برای یکدیگر نگاه می کنند که به صورت منطقی وزن SD-WAN در این رقابت بیشتر است. دلیل اینکه SD-WAN شانس بیشتری در این رقابت دارد به خاطر استفاده از بستر اینترنت است.

    شبکه SD-WAN از بستر اینترنت استفاده می کند و اطلاعات را از با استفاده از تانل IP-SEC امن می کند که همین امر باعث شده تا نسبت به MPLS هزینه های بسیار کمتری برای شرکت ها و سازمان ها داشته باشد.

    Difference between sdwan and mpls

    جالب است بدانید استفاده از MPLS از 2019 تا 2020 24 درصد کاهش یافته است. در همان دوره زمانی، تعداد شرکت‌هایی که از SD-WAN استفاده می‌کردند از 18 درصد به 43 درصد افزایش یافته و علاقه بیشتر به این تکنولوژی نشان داده‌اند.

    بنابراین آیا SD-WAN به ناچار MPLS را از بین می برد؟

    این دو فناوری می‌توانند با هم وجود داشته باشند اما نقش MPLS تغییر می‌کند. شرکت‌ها و ارگان‌های بزرگ که هزینه زیادی بابت سرویس MPLS پرداخت کرده اند می توانند یک رویکرد جدیدی را پیش بگیرند، به این صورت که MPLS را برای برنامه‌های قدیمی که در شبکه اجرا کرده‌اند نگه دارند و سپس ترافیک اینترنت، مانند اتصال به ابر را به SD-WAN منتقل کنند.

    برای دریافت مشاوره و دریافت دمو سرویس SD-WAN به وبسایت ابری ون مراجعه کنید.

    مزایا و معایب MPLS جهانی در مقایسه با MPLS ایران

    مزایا سرویس MPLS در سطح جهانی بسیار زیاد است به طوری که قبل از تکنولوژی SD-WAN تکنولوژی دیگری نتوانسته بود جایگزین MPLS بشود اما در ایران متاسفانه MPLS به خوبی به مشتریان ارائه نمی شود که در ادامه این دو را با هم مقایسه خواهیم کرد.

    • پشتیبانی

    در جهان شرکت های ارائه دهنده MPLS به صورت کامل از محصول خود پشتیبانی می کنند و به صورت 24 ساعته و 7 روز هفته دائما در حال مانیتور کردن شبکه خود هستند اما در ایران متاسفانه پشتیبانی خوبی از این سرویس انجام نمیشه و معمولا مشتریان این سرویس از پشتیبانی، رضایت کافی را ندارند.

    • اختصاصی بودن

    ماهیت MPLS به اشتراکی نبودن و اختصاصی بودن این سرویس است که در شرکت های بین المللی کاملا این قانون رعایت می شود اما در ایران بعضا مشاهده شده که این سرویس به صورت اشتراکی به مشتریان عرضه می شود و این موضوع باعث ضعف شدید امنیتی در این سرویس شده است.

    • Availability بالا

    به طور معمول MPLS تا 99% درصد Availability دارد و این موضوع یکی از نقات قوت این سرویس است اما در ایران درصد Availability این سرویس معمولا 97% درصد یا 98% درصد است.

    • عدم ارائه SLA واقعی

    در حوزه فناوری اطلاعات و شبکه شرکت های ارائه دهنده سرویس، به مشتریان خود SLA ارائه می دهند. به این صورت که با توجه به نوع بسته ای که توسط مشتری تهیه می شود در صورت قطعی یا بوجود اومدن هر مشکلی شرکت ارائه دهنده سرویس به مشتری خود غرامت پرداخت می کند. شرکت های ارائه دهنده MPLS در جهان هم این خدمت را مشتریان خود ارائه می‌دهند اما در ایران این موضوع بین شرکت های حوزه فناوری اطلاعات رایج نیست و به خوبی ارائه نمی شود.

    جایگزین MPLS از چه سرویسی استفاده کنیم؟

    با توجه به تمام توضیحاتی که در بالا راجع به سرویس MPLS مطرح کردیم ممکن است این سوال برای شما مطرح شود که چه اینترانت سازمانی یا شبکه اختصاصی برای سازمان خود تهیه کنیم که مشکلاتی که به آن ها اشاره کردیم را نداشته باشد.

    از سال 1395 شرکت امید ژرف نگر با مشارکت شرکت مخابرات ایران همکاری خود را آغاز کرده و نتیجه این همکاری متولد شدن یک سرویس امن و غیر اشتراکی به نام نورونتا شده است که  سازمان ها و ارگان های بزرگی در حال حاضر از این سرویس استفاده می کنند.

    About zharfnegar

    شاخصه های مهم محصول نورونتا

    1- کاملا غیر اشتراکی 2- امنیت بالا 3- پشتیبانی 24*7 4- ارائه SLA واقعی 5- پایداری بالا

    • غیر اشتراکی

    سرویس نورونتا کاملا از بستر اینترنت جدا می‌باشد که همین امر باعث شده یک شبکه غیر اشتراکی و Dedicated باشد. به همین دلیل کلیه مشتریان می‌توانند از تمام ظرفیت پهنای باند خود استفاده کنند.

    • امنیت

    تمامی ارتباطات شبکه نورونتا از بستر های سیم مسی و فیبر استفاده می‌کند، در نتیجه این شبکه هیچ ارتباطی به صورت بی سیم ندارد که مورد هک قرار بگیرد و حتی اگر شخصی بتواند دسترسی به این کابل‌ها پیدا کند و قصد انجام هر نوع خرابی داشته باشد، سرویس مشترک به کلی قطع و عملا این اقدام بی اثر می شود.

    • پشتیبانی 24*7

    از مهم ترین دلایل محبوبیت سرویس نورونتا در کنار امنیت می توانیم به همین پشتیبانی 24*7 آن اشاره کنیم که مشترک می تواند در هر روزی از هفته و هر زمانی با شماره 2010 تماس گرفته و مشکل خود را با تیم پشتیبانی مطرح کند تا در سریع ترین زمان ممکن مشکل حل شود.

    البته شبکه نورونتا به صورت 24 ساعته کاملا پایش می شود و در صورت بوجود آمدن هر نوع خرابی تیم پشتیبانی سریعا برای رفع آن مشکل اقدام می کنند.

    • ارائه SLA واقعی

    در سرویس نورونتا به دلیل کیفیت بالایی که در تجهیزات ارائه شده به مشتریان وجود دارد باعث شده است که این سرویس امکان ارائه sla واقعی را به مشتریان خود پیدا کرده است. SLA یا همان توافق سطح خدمات این ویژگی را برای مشتریان ایجاد می کند در صورت هر گونه مشکل در شبکه و پیش آمدن هر نوع قطعی مسئولیت رفع آن با شرکت ارائه دهنده سرویس باشد و با توجه به سطح SLAکه مشتری دریافت کرده است شرکت ارائه دهنده سرویس غرامت پرداخت کند.

    می توان گفت محصول نورونتا تنها سرویسی در حوزه فناوری اطلاعات است که SLA واقعی به مشتریان خود ارائه می دهد. در جهان چهار سطح SLA وجود دارد: برنز، نقره، طلا و الماس. در سرویس نورونتا مشتریان با دریافت حتی گم حجم ترین سرویس به طور پیش فرض سرویس آنها شامل سطح نقره می شود اما با توجه به این موضوع همیشه سطح دسترسی مشتریان 99.9% درصد یعنی سطح الماس قرار دارد.

    • پایداری بالا

    همانطور که در موارد قبل توضیح دادیم به دلیل آنکه کلیه بستر نورونتا بر روی سیم مسی و فیبر قرار دارد این شبکه به هیچ عنوان تحت تاثیر شرایط بحرانی مانند باد، طوفان و… قرار نمی گیرد و ارتباط سازمانی مشترکین همیشه در بالاترین حد خود قرار دارد.

    برای دریافت سرویس نورونتا یا مشاوره با تیم فروش مجموعه امید ژرف نگر می توانید با شماره 45667000-021 تماس حاصل فرمایید.

    نمایش بیشتر

    مدیر سایت

    علاقه خاصی به دنیا فناوری اطلاعات و شبکه دارم. دوست دارم همیشه بیاموزم. همواره تلاش می کنم با تولید محتوا در این زمینه، آموخته خود را بازنشر کنم.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    دکمه بازگشت به بالا