مقالات آموزشی

سرویس PTP چیست؟ + نحوه دریافت آن

PTP چیست؟

در ارتباطات شبکه، اتصال نقطه به نقطه یا همان Point To Point به اتصال ارتباطی بین دو نقطه اشاره دارد. برای درک بهتر سرویس PTP و نحوه کار آن یک مثال می‌زنیم: فرض کنید یک تماس تلفنی با شخصی برقرار کردید و حرف‌هایی که بین شما در حال انتقال است فقط توسط شما دو نفر قابل شنیدن است و شخص سومی نمی‌تواند به محتوا تلفن شما دسترسی داشته باشد. امروزه اتصالات نقطه به نقطه در شبکه‌های مخابراتی مدرن از طریق سلسله مراتب چندگانه فوق العاده یا شبکه های فیبر نوری حاصل می شود و معمولاً فاصله تحت پوشش بین 15 تا 20 کیلومتر است، یعنی اگر فاصله دو نقطه بیشتر از این مقدار باشد شرکت های ارائه دهنده این سرویس امکان سرویس دهی به شما را ندارند اما در این مقاله قصد داریم شما را با سرویسی جدید آشنا کنیم که اگر متقاضی سرویس Point To Point هستید بتوانید از هر نقطه ای در ایران این سرویس را برای سازمان و ارگان خود دریافت کنید. همچنین PTP با نام های دیگری همچون: P2P و یا Point 2 Point نیز شناخته می‌شود.

نحوه برقراری ارتباط سرویس Point To Point

ارتباط نقطه به نقطه P2P یک اتصال کاملا خصوصی است که در یک بستر امن دو مکان را به یکدیگر متصل می‌کند. اتصال نقطه به نقطه مسیری جدا از اینترنت را طی می کند و ذاتاً ایمن است. این ارتباط کیفیت بی‌نظیری از خدمات (QoS) را فراهم می‌کند زیرا سرویس به هیچ عنوان اشتراکی نیست (خط خصوصی) و هر دفعه یک مسیر مشخص در شبکه را طی می کند. اتصال Point To Point توسط شرکت های ارائه دهنده خدمات شبکه برای ارائه سرویس قابل اطمینان و امن در جهت برنامه‌هایی از جمله مسائل مالی ، اشتراک فایل، پشتیبان‌گیری از داده‌ها، سیستم VOIP  ، کنفرانس ویدئویی و… استفاده می‌شود. شبکه Point To Point قادر به ارائه سرویس در پهنای باند بالایی است و همه نیازهای صوتی، داده‌ای و ویدئویی مجموعه را برطرف می کند.

حداکثر مسافت سرویس Point To Point

اما با تمام این توضیحات همانطور که در ابتدا خدمتتون گفتیم، شرکت های ارائه دهنده سرویس Point To Point معمولاً مسافت های بالاتر از 15 الی 20 کیلومتری از دو نقطه را پشتیبانی نمی کنند و این می تواند چالشی برای سازمان های متقاضی این سرویس باشد. همچنین می توان گفت تقریبا همه شرکت های ارائه دهنده این سرویس خدمت خود را بصورت بی سیم ارائه می‌کنند که می‌تواند در نوع خود خطرناک باشد و امنیت لازم را برای اطلاعات مشترک فراهم نکند. اما مدتی است که یک سرویس توانسته از هر نقطه‌ای در ایران به یک نقطه ای دیگر سرویس PTP ارائه کند. همچنین این سرویس به صورت سیمی و بر بستر فیبر نوری می باشد تا سرعت و امنیت اطلاعات مشترکین در بهترین حالت خود قرار گرفته باشد.

سرویس PTP نورونتا

محصول نورونتا که از سال 1395 با همکاری شرکت مخابرات ایران و امید ژرف نگر ایجاد شده است، توانسته به ارگان ها، بانک ها و سازمان های بزرگ ایران سرویس PTP خود را با بالاترین سطح دسترسی یعنی 99.9 درصد ارائه کند. این سرویس با هدف بهبود کیفیت ارتباط و البته جدا کردن ارتباط خود با بستر اشتراکی و غیر امن اینترنت، موفق شده تا به عنوان تنها سرویس ارائه دهنده اینترانت سازمانی در ایران شناخته شود.

Neuronta nationwide coverage

مزایا سرویس PTP نورونتا

در این قسمت به مزایا سرویس PTP نورونتا می‌پردازیم.

1- عدم افت سرعت

سرویسPoint To Point  نورونتا به دلیل اینکه از یک بستر کاملاً اختصاصی و امن برای ارتباطات خود استفاده می کند باعث شده تا پهنای باند درخواستی مشتری، به صورت کاملاً ایزوله و بدون افت سرعت ارائه شود. همچنین سرویس Point To Point نورونتا به دو حالت عرضه می شود:

1-1 بر بستر فیبر نوری

فیبر نوری به دلیل سرعت انتقال بالایی که دارد مورد توجه بسیاری از سازمان ها است و نورونتا این قابلیت را دارد تا در این بستر سرویس خود را ارائه کند. برای دریافت این سرویس بر بستر فیبر نوری تنها نیاز است ارتباطات مخابرات منطقه شما مجهز به فیبر نوری باشد و ادامه کار با کارشناسان نورونتا است. حتی اگر منطقه شما مجهز به این بستر نباشد می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید تا در صورت امکان این بستر برای شما فراهم شود.

2-1 بر بستر زوج سیم

ممکن است بنا به هر دلیلی امکان تجهیز منطقه شما به فیبر نوری مقدور نباشد. نورونتا این قابلیت را دارد تا سرویس PTP خود را بر بستر زوج سیم نیز ارائه کند اما تفاوت مهمی که بین فیبر نوری و زوج سیم در ارائه سرویس وجود دارد این است که مشترک نمی تواند با زوج سیم پهنای باند بالاتر از 12 مگابایت دریافت کند.

2- امنیت

همانطور که در مورد اول توضیح دادیم سرویس نورونتا به دلیل استفاده از بستر غیر اشتراکی، امنیت بسیار بالایی دارد. از دلایل دیگه ای که امنیت این سرویس را دو چندان کرده می توانیم به ارتباطات کاملاً سیمی و زیر زمینی آن اشاره کنیم. یعنی سرویس نورونتا به هیچ عنوان به صورت بی سیم سرویسی به مشترک ارائه نمی کند.

3- عدم قطعی به دلیل شرایط جوی

سرویس نورونتا به دلیل عدم استفاده از بستر بی سیم، به هیچ عنوان تحت تأثیر شرایط جوی مانند طوفان و یا باران قرار نمی گیرد که همین موضوع کمکی بسیار زیادی به درصد بالای سطح دسترسی یعنی 99.9 درصد کرده است.

4- امکان ارائه سرویس در کل کشور

سرویس نورونتا به دلیل استفاده از بستر مخابرات می تواند در هر کجای کشور ایران سرویس PTP خود را عرضه کند. به این صورت که اگر صرفا مشترک یک ارتباط از مخابرات داشته باشد می تواند این سرویس را دریافت کند.

5- پشتیبانی 7*24

تیم نورونتا در هر ساعتی در شبانه روز آماده سرویس دهی و پشتیبانی به شما مشتری گرامی هستند و شما می توانید هر زمانی که در سرویس خود مشکلی مشاهده کردید به صورت تلفنی با شماره 45667000-021 و یا با سامانه تیکتینگ با تیم پشتیبانی در ارتباط باشید.

Neuronta support team

5- ارائه SLA واقعی

سرویس نورونتا جهت اطمینان خاطر مشتریان از پشتیبانی مناسب و تضمین کیفیت، در سه سطح نقره، طلا و الماس به مشترکین خود SLA ارائه می کند. به این صورت که بسته به سطح SLA درخواستی مشتری، نورونتا در صورت قطعی سرویس پس از مدت زمان مشخصی که هر سطح SLA دارد، غرامت به مشتری پرداخت می کند.

سرویس PTP برای چه سازمان هایی مفید است؟

سرویس Point To Point می تواند برای سازمان های متوسط و بزرگ مناسب باشد. برای مشاهده تعرفه این سرویس می توانید به صفحه نورونتا مراجعه کنید.

تفاوت PTP و PTMP

PTP مخفف Point To Point یا نقطه به نقطه است و PTMP مخفف Point To Multi Point یا یک نقطه به چند نقطه است. همانطور که از اسم این دو سرویس مشخص است PTP می تواند از یک نقطه با یک نقطه دیگر در ارتباط باشد اما PTMP می تواند از یک نقطه همزمان با چند نقطه در ارتباط باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه PTP نورونتا مراجعه کنید.

نمایش بیشتر

مدیر سایت

علاقه خاصی به دنیا فناوری اطلاعات و شبکه دارم. دوست دارم همیشه بیاموزم. همواره تلاش می کنم با تولید محتوا در این زمینه، آموخته خود را بازنشر کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا